söndag 5 juli 2009

En varm hjärna vaknar upp - del 2

Det livsånga lärandet, den livslånga leken. Får jag leka? Play, play, playgirl!
Har fått nys på SITUATIONISTERNA (1957)! En rörelse som var inspirerade av Dada, surrealism och Lettrism.
"Situationisterna ville ha en annorlunda revolution: de ville hitta tillbaka till fantasin och den konstnärliga kreativiteten. Poesi och konst skulle skapas av alla. Nu räcker det! utropade de. Åt helvete med arbete, åt helvete med tråkigheten! Skapa och konstruera en evig fest!"..."FRIGÖR ERA PASSIONER, ARBETA ALDRIG, LEV UTAN DÖD TID."(Texter hämtade från http://www.yelah.net/articles/ludens) Kan det bli bättre!

Homo Ludens!

2 kommentarer:

Beskrivelse av en känsla sa...

Fasen vilken fin inställning till livet. Vilken idiologi att leva efter. Jag är inspirerad till tusen! Hoppas det går bra för dig L och att du njuter av sommaren likaså!

Kram!

s sa...

Hej!
Härlig och lockande inställning att ha men skulle den kunna realiseras fullt ut? Som vanligt dyker tveksamhets frågor upp.

Hur betraktas en person som inte arbetar tex och vad skulle hända med samhället om alla skulle leva efter mottot-kanske skulle det bli bättre/sämre?

Riktigt intressanta tankar. Tänker på en dels inställning till att tex bildämnet, slöjden musiken är ställen där man ska vila upp sig där det bara är roligt och aldrig arbetssamt att vara.

Tror att jag tipsade dig om boken Tärningsspelaren av Luke Rhinehart, möjligen hade du läst den, annars ett litet tips. Även P Coelho tenderar samma tankar i både Alkemisten och Pilgrimsresan men med en allvarligare ton.

Har du kommit nån vart med mindmappandet? Hur ser planerna ut vidare?

/S